Readymoney

Renovation of Sloping, Coastal Garden

This former kitchen garden had been neglected for decades before we began creating a scheme that would work with the challenges of the location and hold some link to its past without becoming a history piece. After four seasons the garden is beginning to fit its surroundings and Darren looks forward to opening the gate to the public on special occasions throughout the year.

More about this project

Polruan

Steeply sloping estuary garden

An incredibly complex site with a height difference of over 13 metres from the front gate to the back garden and boundaries that couldn’t be plotted as they were so overgrown. Originally asked to position and detail a terrace, the project turned into a complete reworking of the entire garden.

More about this project

RHS Chelsea Flower Show, 2013

The SeeAbility/Coutts garden

The RHS awarded the garden a silver-gilt medal which delighted both the sponsors, Coutts and SeeAbility, the charity the garden was designed for. SeeAbility work with people with sight loss and complex needs providing brilliant support both through outreach and residential services. We wanted to better understand the difficulties of partially sighted people engaging with the outdoor world and to create a space that enabled a richer experience of colour, texture, light and dark.

More about this project

Tredethick

Spa style garden

Tredethick Farm Cottages is aimed at pre-school families offering a swimming pool, animal feeding, wildlife trails and pony rides; but it was missing a space for parents to unwind, relax and enjoy being outdoors. Briefed to create a garden for parents to use whilst on holiday with their young families, the garden offers three different resting places with views out across the countryside whilst remaining enclosed enough to feel private, safe and relaxed.

More about this project

Beach Cottage

Beach side garden

Two quite different spaces were designed for the gardens of this beautiful cottage. The views out to sea are quite simply stunning, however the site also has the challenges of being so close to the sea – whatever we planted had to be robust enough to withstand saltwater and the 20ft high waves of the winter storms.

More about this project

Townhouse

Victorian renovation project

This garden is a split level terrace that looks out onto the River Fowey. To reflect it’s Victorian origins the garden draws inspiration from the period using a symmetrical layout with planting spilling down either side of the garden and a very feminine palette of soft pinks and creams.

More about this project