Readymoney

Renovation of Sloping, Coastal Garden

Bramble, Knotweed and Winter Heliotrope have been replaced by staggered runs of informal hedges that spill from the top of the garden down over the slopes towards the beach, suggestive of large boulders with Miscanthus, Molinia and Restios filling the gaps in-between.

This beachside garden in Fowey, is unusual in that it is not attached to any house. It was formerly the walled garden for a large Victorian house that was bought in the 1930’s by the family who still own it. Without a building on the plot the site felt weightless and needed an anchor point. Through discussions with the client we designed a bespoke wooden and glass structure, one side a lean to greenhouse linked through a central porch to a slate roofed summerhouse and decked area with views reaching across to the beach and the sea beyond. Last summer saw a fantastic crop of peaches from the tree inside the greenhouse.